D’on venim i on anem?

El 23 de febrer de 2020 ens vam trobar al Círcol unes quantes persones interessades en crear un grup inicial per a la promoció d’un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

Durant aquell any ens vam empoderar sobre el cooperativisme i l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a través de trobades, formació i documentació publicada al web de la Dinamo, Sostre Cívic, i Per Viure, entre d’altres.

El projecte d’habitatge cooperatiu és complex i llarg en el temps. Per entendre’l una mica més, la Dinàmo ens va orientar amb una infografia que te publicada:

Durant el 2020, vam estar en aquesta fase d’aproximació. Vam crear les primeres comissions de treball “Comissió de Model de convivència i “Comissió “On viurem?” i els recursos necessaris per comunicar-nos (un correu electrònic, un grup de whatsapp…)

I el 17 de gener de 2021, en plena pandemia i en format videoconferència, ens vam constituir com associació sense ànim de lucre amb el nom d’Associació Caliu Habitatge Cooperatiu.

El nostre objectiu es promoure habitatge cooperatiu a Badalona i municipis propers. Estem buscant oportunitats per promoure tantes promocions com demanda hi hagi i aglutinar tantes persones com n’estiguin interessades. L’objectiu és que Caliu funcioni com a plataforma per promoure habitatge cooperatiu en paral·lel amb les promocions que s’aconsegueixin materialitzar. En el moment que s’inicii una promoció, les persones que en formin part crearan una estructura legal cooperativa.

Ara estem en fase d’Impuls!

Actualment el grup està centrat en buscar solars a Badalona, tot i que no es descarten els municipis colindants com Sant Adrià, Montgat, Masnou, Tiana, Premià… A les assemblees fetes fins ara hi ha hagut un gran consens en que el solar havia d’estar a prop del transport públic i d’equipaments, per evitar l’ús innecessari del cotxe. A més vàries sòcies treballen a Barcelona i requereixen que hi hagi bona comunicació del transport públic amb la capital.

Seguim oberts a que noves persones s’incorporin al projecte, així que si t’interessa, posa’t en contacte amb nosaltres i et convidarem a la propera assemblea!

Llegeix com ens organitzem!